Заходи музею у вересні 2024

До музею в вересні 2024! 

06/09 Персональна виставка акрилового живопису Марини Роля «Те, як я пам'ятаю...», Виставкова зала

 

Виставка присвячена рідним місцям майстрині, у східній частині країни, яка зараз знаходиться під окупацією.

Марина народилася у маленькому місті Рубіжне, що в Луганскій області, але останні 12 років мешкає у Хмельницькому.

На картинах, представлених на цій виставці, художниця закарбувала свої спогади про дорогі серцю місцевості за мирних часів.

 

"Війна не залишила й сліду від звичних мені пейзажів. Тож нехай вони яскравими живуть у моїй пам'яті  та на полотнах!"

 

 

1-30/09 Музейні години у ЗОШ м. Кам'янець-Подільського до Днів європейської спадщини.

Пропонуємо музейні тематичні заходи для дошкільнят, учнів, студентів, освітян / для замовлення і реєстрації  067 304 75 73  

 

 

           

 

09-23/09 Виставка документів родинного архіву родини Юзефа Роллє «Поділля. Спадок, що живе», Галерея мистецтв

 

Виставка матеріалів з родинного архіву польсько-українського історика, дослідника історії та культури Поділля, лікаря Юзефа Роллє: документи, листи та фотографії. 

 

111 експонатів було придбано музеєм у 2017 році. Це документи офіційного походження, зокрема паспорт Австро-Угорської імперії Міхала, сина Юзефа Роллє, його шкільні атестати. В числі експонатів 67 одиниць епістолярного жанру.  Ці листи мають надзвичайно важливе значення, адже дають змогу дослідити раніше невідомі грані життя родини Роллє.

 

Окрім приватних подробиць, у листах зустрічаються цікаві історичні вкраплення. Так, в одному з листів йдеться про те, що в 1887 році з Вінниці було відправлено 240 подільських рекрутів на Амур. В іншому листі, який датується 1932 роком, пишеться про те, що діти Юзефа Роллє в рівних п’яти частинах володіли оригіналом портрету Галілея, кінця 16 століття.


Окрім того, серед викуплених експонатів – фотографії родини Роллє, серед них чимало знімків кам’янчан та кам’янецьких майстрів, зокрема фотографа Міхала Грейма.

 

20/09 Всеукраїнська наукова конференція «Магдебурзьке право на східному прикордонні Європи. 650 років самоврядування у кам’янці-подільському», присвяченої 650 й річниці від першої писемної згадки столиці Поділля, Ратуша

 

 

24/09 Персональна виставка творчих робіт Оксани Танасової «Від джерела до річки», Виставкова зала

 

На виставці автор представить на огляд кам'янчан та гостей міста власні творчі роботи. Роботи виконані у таких техніках, як розпис на склі, газетоплетіння, прикраси із полімерної глини, вироби з бісеру та пап'є-маше, живопис вовною та інше. Поважне місце на виставці займає ватна скульптура - техніка, яка має свою історію і особливості створення робіт.

 

 

27/09 Квест «Таємниці Старого Кам'янця» до Міжнародного дня туризму

 

Кам'янець-Подільський державний історичний музей-заповідник, з нагоди Міжнародного дня туризму  (27 вересня) запрошує усіх бажаючих взяти участь  у квесті "Таємниці Старого Кам'янця"

 

Умови:

 

Реєстрація обов'язкова, відкрита з 25.09.2024 р.,10 .00. дедлайн - 18.00.

26.09. 10.00 -12.00 учасники отримують  по 15 завдань на Viber, Telegram.

Дедлайн прийому відповідей 26.09.2024, до 18.00.

Визначення переможців по кількості правильно виконаних завдань.

Підсумки квесту 27.09.2024,  на сторінці музею у ФБ.

Переможців чекають призи і подарунки від музею.

Реєстрація 0673047573, вайбер, телеграм.

 

 

01-05/09 Персональна виставка живопису Віталія Залуцького "Квіти для тебе", Виставкова зала

 

 

01-15/09 Виставка «Історія дослідження Бакотського печерного монастиря» , Музей старожитностей

 

На виставці будуть представлені археологічні матеріали та наукові публікації з фондів Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, які розкриють всі етапи досліджень Бакотського печерного монастиря від 1889 до 2018 року. Дізнаєтесь про роль корифея української історичної науки В.Б. Антоновича в цих дослідженнях. Матимете змогу побачити побутові та культові речі давнього населення цієї території.

 

 

01-30/09 Виставка картин з приватної колекції родини Щербань «Місто – це безліч унікальних поглядів» Галерея мистецтв

 

Виставка наповнена неймовірними роботами українських та закордонних майстрів, закоханих в красу наших краєвидів.

Добірка картин невипадкова, тут ми бачимо дорогі серцю власників колекції (та й кожному з нас) місцини Поділля, тихі вулички Кам'янця-Подільського, невеличкі будиночки і пишні архітектурні споруди, розкішні сади і поля.

 

Виставка представляє глядачу наше місто, Кам'янець-Подільський, через призму бачення різних художників. Живописні полотна тут відіграють роль чарівного люстерка, крізь яке ми можемо поглянути на звичне нам місто у різні пори доби, року, та навіть у різні епохи. Внутрішній погляд митців відкриває нам зовсім інший вимір знайомих краєвидів – поетичні подільські пейзажі, пишні натюрморти, надихаючі сюжетні сцени, все це дозволяє нам глибше відчувати, пробуджує емоції і ностальгічні настрої.

 

 

 01-30/09 Виставка  «Азов-янголи Маріуполя», Старий замок

 

Виставка присвячена пам’яті бійців полку «Азов» з усієї України, які загинули під час оборони Маріуполя та «Азовсталі», які є символом українського спротиву.

 

01-30/09 Виставка «Закодовані мрії» майстрині народної вишивки Світлани Макаренко та її учениць, Галерея мистецтв

 

Тут зібрані речі, оздоблені вишивкою, притаманною різним куточкам України: пано, сорочки, рушники, подушки, доріжки, серветки, книжки, новорічні іграшки, карта України та інші. Зібрані вони за роки творчої роботи з дітьми. Найцікавіші та рідкісніші давні візерунки та техніки в них проживаються і розкриваються дуже сучасно.

 

01-30/09 Виставка робіт студентів коледжу культури і мистецтв «Індикатор мистецьких відчуттів», Галерея мистецтв

 

До експозиції увійшли вироби, виконані у найрізноманітніших техніках декоративно-прикладного мистецтва. Зокрема, на виставці можна побачити серію розписаних скляних ваз та керамічних тарілок, розпис тканини, іконопис, оригінальні писанкові композиції, прикраси та вироби з бісеру, витинанки та об’ємні вироби з паперу, роботи виконанні гачком, художня обробка металу, оздоблення виробів шкірою,  та поєднання різних технік виконання виробів декоративно-прикладного мистецтва

 

01-30/09 Виставка  «Алегорії козацького письма Бориса Негоди», приурочена 80 річниці з Дня народження Заслуженого Художника України Бориса Негоди, Галерея мистецтв

 

 

01-30/09 Виставка «Виставка «ЩЕДРИК Story»Ратуша

 

На виставці  представлено унікальні документальні раритети з історії «Щедрика» та його англомовного бренду – колядки «Carol of the Bells» з колекції Анатолія  Паладійчука

 

Постійні експозиції музею: 

Постійні експозиції музею