Заходи музею у липні 2024

До музею в липні 2024! 

 

02/07  Виставка «Архітектура на зламі часу і нашого життя», до Дня архітектури України,  Виставкова зала

З нагоди відзначення Дня архітектури України колектив Кам'янець-Подільського фахового коледжу архітектури, будівництва та дизайну підготував колективну виставку робіт студентів та випускників закладу. Запрошуємо відвідувачів переглянути архітектурні проєкти виконані протягом 2017-2024 навчальних років.

 

 02/07 Історичний брейн-ринг «Кам’янець крізь віки» 

В рамках відзначення 650 річниці надання місту Магдебурзького права, та з нагоди Дня Конституції   Кам'янець -Подільський державний історичний музей-заповідник разом з Управлінням гуманітарної  політики Кам'янець -Подільської міської ради запрошує до  участі представників Ради ветеранів міста,  Молодіжної ради при Кам'янець - Подільському міському голові, слухачів Університету третього віку в  історичному брейн-ринзі.

 

15/07 15:00 Тематична екскурсія до Дня Державності, «Кам'янець - соборна столиця України»

Чому саме на долю Кам’янця випало стати столицею УНР більше 100 років тому.

Де розміщувалися міністерства Директорії саме у нашому місті.

Які історичні події відбувалися у той період.

Чому важливо знати і пам’ятати про історію своєї держави.

 

Збір групи біля входу у міську раду (навпроти пошти)

 

Реєстрація обов’язкова: 0676701268

 

15/07 Персональна виставка живопису Миколи Качура (м. Івано-Франківськ)Галерея мистецтв

«Спершу я малював суто пейзажні картини – олійними фарбами на полотні. А відтак потихеньку почав пробувати себе в абстракції – імпресіонізмі й експресіонізмі. На мою думку, художник має постійно прагнути у своїй творчості до неповторності й шукати себе. Тож я й досі шукаю, хоч і до кінця не знаю, що саме. Так, пейзажі мені вдаються добре, особливо люблю малювати ріки. Але хочу своїми творами не лише розбурхувати емоції, а й передавати якусь інформацію» Микола Качур

 

18/07  Виставка дитячих робіт «Барвисті думки»,  Виставкова зала

Запрошуємо відвідати першу виставку дитячих робіт вихованців «PALITRA» (м. Кам’янець-Подільський) в честь чотириріччя студії. 
Роботи представлені у різноманітних техніках живопису, рисунку та композиції створені впродовж 2021-2024 років. 
Учні старанно придумують ідеї для своїх робіт і «викладаються на повну», саме тому всі роботи такі своєрідні, не схожі одна на одну. 
Дитяча фантазія і щирість присутня в кожнісінькій картині

 

1-18/07 Персональна виставка Віталія Залуцького, Галерея мистецтв

 01-31/07 Виставка  «Азов-янголи Маріуполя», Старий замок

 

Виставка присвячена пам’яті бійців полку «Азов» з усієї України, які загинули під час оборони Маріуполя та «Азовсталі», які є символом українського спротиву.

 

01-31/07 Персональна виставка живописних робіт Петра Ігнатьєва «Зміни себе», Галерея мистецтв

Цього разу Петро Ігнатьєв виставив свої живописні картини, що не менш цікаві та колоритні, ніж його фотографії. Пензлик і фарби стали ще одним інструментом його творчості. Картини життєрадісні та колоритні, як і душа автора.

 

 

01-31/07 Виставка «Закодовані мрії» майстрині народної вишивки Світлани Макаренко та її учениць, Галерея мистецтв

Тут зібрані речі, оздоблені вишивкою, притаманною різним куточкам України: пано, сорочки, рушники, подушки, доріжки, серветки, книжки, новорічні іграшки, карта України та інші. Зібрані вони за роки творчої роботи з дітьми. Найцікавіші та рідкісніші давні візерунки та техніки в них проживаються і розкриваються дуже сучасно.

 

1-31/07 Виставка робіт студентів коледжу культури і мистецтв «Індикатор мистецьких відчуттів», Галерея мистецтв

До експозиції увійшли вироби, виконані у найрізноманітніших техніках декоративно-прикладного мистецтва. Зокрема, на виставці можна побачити серію розписаних скляних ваз та керамічних тарілок, розпис тканини, іконопис, оригінальні писанкові композиції, прикраси та вироби з бісеру, витинанки та об’ємні вироби з паперу, роботи виконанні гачком, художня обробка металу, оздоблення виробів шкірою,  та поєднання різних технік виконання виробів декоративно-прикладного мистецтва

 

01-31/07 Виставка  «Алегорії козацького письма Бориса Негоди», приурочена 80 річниці з Дня народження Заслуженого Художника України Бориса Негоди, Галерея мистецтв

 

 

01-31/07 Виставка «Виставка «ЩЕДРИК Story»Ратуша

На виставці  представлено унікальні документальні раритети з історії «Щедрика» та його англомовного бренду – колядки «Carol of the Bells» з колекції Анатолія  Паладійчука