Заходи музею на жовтень 2023

До музею в жовтні 2023! Що подивитись?

 

01-05/10 Персональна виставка живопису Анни Сушарник-Кравець «І стане раєм дім мій, на землі», Виставкова зала

 

Уже тривалий період часу, у своїй творчості, художниця працює над темою українського саду, в ній закодована метафора про міць, дух, традиції, культуру, побут українців, про любов, красу, шану до своєї землі. Сад біля хати свідчить про любов до місця свого, до своїх предків, до майбутніх поколінь.

 

06-31/10  Колективна виставка робіт художників до Дня художника України, Виставкова зала

 

 

11/10 Презентація книги Віталія Михайловського «Наші королі – Reges Nostri. Володарі та династії в історіїї України (1340-1795)» , Галерея мистецтв

 

У цій книжці йдеться про королів та династії від 1340-х і до 1790-х років, підданими яких були наші предки. У першій частині розказано про королів із династії П’ястів, Анжу та Яґеллонів. Друга частина висвітлює історії виборних королів, яких шляхта обирала на елекційних сеймах у Речі Посполитій. У вісімнадцяти нарисах представлено біографії монархів та історії династій у контексті нашої історії.

 

 

01-13/10  Тематична виставка до 125-річчя кам`янецького художника Олександра Грена  «Подолянка», Галерея мистецтв

 

На виставці представлені творчі роботи митців виконаних у різних техніках з власним баченням подільської дівчини-жінки «Подолянки».

 

17-31/10 Перша персональна виставка фотографа Віктора Попіля «Па-де-де»Галерея мистецтв

Експозиція охоплює 30 фоторобіт, створених у період з 2010 до 2023 року. Цією виставкою автор залучає відвідувачів і відвідувачок до споглядання краси людського тіла. Натхненні класичними творами мистецтва або ж вихоплені з буденної реальності, образи повертають до пошуків великого Ідеалу, мало не втраченого у XXI столітті.

 

 

 

01-31/10  Виставка «Оригінальний експонат» речі побуту ХІХ ст. (ваза-фруктовниця та чорнильниця) , Галерея мистецтв

 

 

01-31/10 Виставка «Глиняні боги Трипілля», Музей старожитностей

 

Виставка присвячена 130-річчю відкриття трипільської культури і відзначенню Днів європейської спадщини. Культурний комплекс Кукутень-Трипілля – це один з найяскравіших проявів життя ранніх землеробів епохи енеоліту, що охопив у V–III тис. до н.е. площу трьох сучасних східноєвропейських країн: Румунії, Молдови та України.
Колекція антропоморфних трипільських статуеток Кам’янець-Подільського музею нараховує понад 120 експонатів зібраних на території Хмельницької області.

 

 

01-31/10 Виставка зразків вишивки XIX ст. «Код нації», Галерея мистецтв


Під час виставки Ви зможете ознайомитися зі зразками вишивки з колекції Юхима Сіцінського зі старих рушників та сорочок. Вам будуть презентовані альбоми повітів Ушицького, Летичівського, Могилівського, Брацлавського, Проскурівського, Кам’янецького повітів – з усієї Подільської губернії XIX ст. 
На даний момент такими експонатами цікавляться наші місцеві майстрині, які за зразком старих вишивок виконують свої сучасні роботи.

 

 

01-31/10 Виставка творчих робіт Василя Савчука та Дмитра Мотрія «Коди емоцій», Галерея мистецтв

 

 

 

01-31/10 Виставка дипломних робіт студентів коледжу культури і мистецтв «Ретроспектива образів і вражень», Галерея мистецтв

 

Це дипломні і курсові роботи студентів виконані впродовж 20 років – від 2002 по 2022 рік виконання. Роботи що представленні на виставці показують весь спектр захоплень, досліджень, переживань, студентів. Вони відображають етнографічну спадщину та історичні події в Україні, легенди місцеві та різних народів світу, розкривають характери літературних образів та відтворюють особистий стан душі студента, показують захоплення творчістю відомими художниками та зображають мистецькі об’єкти з історії світового та українського мистецтва, а також змальовують багато інших тем та завдань.

 

01-31/10 Виставка «Кам`янецькі ноти і крила Щедрика», Ратуша

 

 На виставці  представлено унікальні документальні раритети з історії «Щедрика» та його англомовного бренду – колядки «Carol of the Bells» з колекції Анатолія  Паладійчука