Заходи музею у листопаді 2023

До музею в листопаді 2023! Що подивитись?

 

01-15/11 Персональна виставка живопису Дмитра Кравця "Віра... Надія... Любов..."Виставкова зала

 

Дмитро Кравець - один із яскравих представників експресіонізму серед сучасних художників України. Його яскраві, відкриті кольори, майстерно поєднані та нанесені на полотно, створюють експресію ,"говорять" своєю мовою, "кричать" промовляючи про сьогоднішні реалії. Маючи особливі творчі прийоми, Дмитро сміливо, з впевненістю поглядів та міркувань відображає тему війни, яка торкнулась кожного з нас. Пропустивши власні переживання крізь призму відчуттів, Дмитро своїми картинами віднайшов спільну мову між глядачем та своїми творами.

« Мистецтво не відтворює видиме, а робить видимим невидиме. Сама природа та емоційний стан спонукає мене до створення своїх полотен»

 

 

08/11  Круглий стіл «Історичний екскурс: становлення та розвиток музичної школи ім. Фадея Ганіцького», Галерея мистецтв

 

10/11 ХІІІ-та Всеукраїнська науково-практична конференція «Археологія & Фортифікація України»

 

 

01-30/11 Перша персональна виставка фотографа Віктора Попіля «Па-де-де»Галерея мистецтв

 

Експозиція охоплює 30 фоторобіт, створених у період з 2010 до 2023 року. Цією виставкою автор залучає відвідувачів і відвідувачок до споглядання краси людського тіла. Натхненні класичними творами мистецтва або ж вихоплені з буденної реальності, образи повертають до пошуків великого Ідеалу, мало не втраченого у XXI столітті.

 

01-30/11 Виставка «Глиняні боги Трипілля», Музей старожитностей

 

Виставка присвячена 130-річчю відкриття трипільської культури і відзначенню Днів європейської спадщини. Культурний комплекс Кукутень-Трипілля – це один з найяскравіших проявів життя ранніх землеробів епохи енеоліту, що охопив у V–III тис. до н.е. площу трьох сучасних східноєвропейських країн: Румунії, Молдови та України.
Колекція антропоморфних трипільських статуеток Кам’янець-Подільського музею нараховує понад 120 експонатів зібраних на території Хмельницької області.

 

 

01-30/11 Виставка творчих робіт Василя Савчука та Дмитра Мотрія «Коди емоцій», Галерея мистецтв

 

 

01-30/11 Виставка дипломних робіт студентів коледжу культури і мистецтв «Ретроспектива образів і вражень», Галерея мистецтв

 

Це дипломні і курсові роботи студентів виконані впродовж 20 років – від 2002 по 2022 рік виконання. Роботи що представленні на виставці показують весь спектр захоплень, досліджень, переживань, студентів. Вони відображають етнографічну спадщину та історичні події в Україні, легенди місцеві та різних народів світу, розкривають характери літературних образів та відтворюють особистий стан душі студента, показують захоплення творчістю відомими художниками та зображають мистецькі об’єкти з історії світового та українського мистецтва, а також змальовують багато інших тем та завдань.

 

01-30/11 Виставка «Кам`янецькі ноти і крила Щедрика», Ратуша

 

 На виставці  представлено унікальні документальні раритети з історії «Щедрика» та його англомовного бренду – колядки «Carol of the Bells» з колекції Анатолія  Паладійчука