Заходи музею у грудні 2023

До музею в грудні 2023! 

 

01-30/12 Започатковуємо новий проект "Новорічний експонат"

 

 Кам'янець-Подільський історичний музей запрошує жителів міста до поповнення  фондів музею цікавими матеріалами на різдвяно-новорічну тематику.  Давайте разом будемо створювати сторінки історії нашого міста.  До цікавих матеріалів належать ялинкові прикраси, новорічні фото вашої родини ХІХ-ХХ ст., поштові листівки 20-60 років ХХ ст. Усі матеріали потраплять до музейної колекції та будуть експонуватися, а активні учасники отримають безкоштовні квитки до нашого музею!

 

01/12 — 05/01 Колективна виставка Art Star House, Виставкова зала

 

Колективна виставка творчих робіт створених дітьми, дорослими та групами ВПО у студіях живопису, ліпки та різних технік декоративно-прикладного мистецтва при StarHouse. Створені роботи як дітьми, які займаються образотворчим та декоративно-прикладним мистецтвом так і дорослими і дітьми що вперше спробували виконати мистецьку роботу.
Представлений олійний, акварельний та акриловий живопис, вироби з вовни, розписи по кераміці, роботи виконані у змішаних техніках та арт-терапевтичні.

 

 

01-31/12 Перша персональна виставка фотографа Віктора Попіля «Па-де-де»Галерея мистецтв

 

Експозиція охоплює 30 фоторобіт, створених у період з 2010 до 2023 року. Цією виставкою автор залучає відвідувачів і відвідувачок до споглядання краси людського тіла. Натхненні класичними творами мистецтва або ж вихоплені з буденної реальності, образи повертають до пошуків великого Ідеалу, мало не втраченого у XXI столітті.

 

01-30/11 Виставка «Глиняні боги Трипілля», Музей старожитностей

 

Виставка присвячена 130-річчю відкриття трипільської культури і відзначенню Днів європейської спадщини. Культурний комплекс Кукутень-Трипілля – це один з найяскравіших проявів життя ранніх землеробів епохи енеоліту, що охопив у V–III тис. до н.е. площу трьох сучасних східноєвропейських країн: Румунії, Молдови та України.
Колекція антропоморфних трипільських статуеток Кам’янець-Подільського музею нараховує понад 120 експонатів зібраних на території Хмельницької області.

 

 

01-31/12 Виставка творчих робіт Василя Савчука та Дмитра Мотрія «Коди емоцій», Галерея мистецтв

 

Виставка про красу – красу в етюдах, пастозному експресіонізмі та красу жіночого тіла.

 

01-30/11 Виставка дипломних робіт студентів коледжу культури і мистецтв «Ретроспектива образів і вражень», Галерея мистецтв

 

Це дипломні і курсові роботи студентів виконані впродовж 20 років – від 2002 по 2022 рік виконання. Роботи що представленні на виставці показують весь спектр захоплень, досліджень, переживань, студентів. Вони відображають етнографічну спадщину та історичні події в Україні, легенди місцеві та різних народів світу, розкривають характери літературних образів та відтворюють особистий стан душі студента, показують захоплення творчістю відомими художниками та зображають мистецькі об’єкти з історії світового та українського мистецтва, а також змальовують багато інших тем та завдань.

 

01-30/11 Виставка «Кам`янецькі ноти і крила Щедрика», Ратуша

 

 На виставці  представлено унікальні документальні раритети з історії «Щедрика» та його англомовного бренду – колядки «Carol of the Bells» з колекції Анатолія  Паладійчука