Фестиваль Schola Millitaria 2021

11-12 вересня 2021 року у Старому замку Кам’янця-Подільського пройшов військово-історичний фестиваль «Schola militaria 2021»,присвячений Хотинській війні 1620-1621 рр.


На кілька днів замок перетворився у прикордонну твердиню середини XVII ст. У заході взяли участь близько 100 членів війсково-історичних товариств  України – «Печерська сотня» м.Київ, «Київський реєстровий полк» м.Київ, «Шкоцька компанія Макгрегора» м. Запоріжжя, «Мушкетери Виговського» м.Київ, «Європейські найманці» м.Вінниця, «Кінний шляхтич зі своїм почтом 1620-50 гг»  м. Запоріжжя, «Кам’янець - Подільська піша рота» м. Кам’янець-Подільський.

У програмі були тренування пікінерів, козаків, лучні змагання реконструкторів, муштра та маневри військ. Туристи могли долучитись до безкоштовних екскурсій військовим табором та дізнатись про життя та побут війська XVII ст.

В програмі було два безкоштовні концерти: виступ гурту "Хорея козацька" з творами ХV - ХVІІІ ст. та виступ єдиної в Україні професійної карильйоністки Ірини Рябчун з квартетом бандуристок “Ґердан”.